breathing underwater

En tumör i bröstet. Åtta cellgiftsbehandlingar. Nu kör vi.

B1D6: inte på topp

Igår var jag pigg. Gick en rask promenad på fem kilometer, åt bra hela dagen. Kände mig stark och kry.

Idag (behandlingscykel 1, dag 6) har jag sakta men säkert blivit segare och tröttare, liksom lite ”off”. Som om jag är på väg att bli sjuk. Det kryper lite i skinnet, jag svettas och är varm, har svårare att fokusera. Det är väl bara att vänta sig efter alla pigga dagar.

Bor hos D medan vi båda har barnfria veckor och det är skönt med sällskapet. Idag var jag på kontoret en sväng (där vi båda jobbar) och lekte med bilder i Photoshop. Jag är ju heltidssjukskriven men det är skönt att i alla fall låtsas ha lite vardag en stund, och helt utan krav. Kollegor, kaffe, en kontorshund – och sedan får man gå hem precis när man vill för att ta en tupplur.

English: While yesterday was a good day, today felt a little rougher. It’s not like I’m feeling really bad, more like this kind of creeping, sneaky feeling that something’s going on in my body. Kind of like the beginning of a flu or cold. I’m tired, I get hot flushes, my skin is a little tingly and I find it hard to focus. Spent a few hours at the office playing with Photoshop which was nice – kind of like pretending it’s an ordinary work day, but getting to go home and take a nap as soon as I feel like it.

Bara en liten promenad ikväll. / Just a short walk tonight.

Föregående

”Be positive, be strong”

Nästa

Hej då håret

2 kommentarer

 1. Ingrid E-M

  Hur funkar det med sjukskrivningen om du fortfarande är egen företagare? Har för mig att du är det eller frilansar. Får du någon sjukpenning eller annat stöd från samhället bortsett från perukbidrag etc.?

  • Alison

   Jag får sjukpenning, men som alla egenföretagare vet räknas SGI:n fram på lite olika sätt beroende på handläggare. Så jag ska ringa FK och se om jag kan få upp den lite genom att skicka in mina tre senaste näringsbilagor – 2016 var ett bättre år än 2017 (som min nuvarande SGI baseras på).
   Dessutom borde jag få ett engångsbelopp från mitt försäkringsbolag, tack vare min sjuk- och olycksfallsförsäkring. Det kan bli så mycket som 80.000 kr men jag ropar inte hej förrän pengarna är på kontot. Men får jag det, kan de pengarna tillsammans med sjukpenningen hålla mig flytande ganska många månader, vilket är skönt när jag ska börja jobba igen och ännu inte fått flyt på uppdragen.
   Sedan har jag mindre utgifter nu – inget träningskort, inga klippningar, bara enstaka resor med SL, mindre okynnesshopping osv.
   Skönt iaf att FK inte bråkat angående min arbetsförmåga under cellgiftsbehandling. Vissa klarar ju av att jobba, men jag är inte en av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén