breathing underwater

En tumör i bröstet. Åtta cellgiftsbehandlingar. Nu kör vi.

Imorgon perukutprovning …

… och just nu får min räv Vincent bära turbanen som jag beställt från Abonnet. Har även beställt mössor och en fejklugg (att sättas innanför mösskanten) från amerikanska Headcovers, som min mamma rekommenderade. Återkommer med bilder när det blir aktuellt.

Just nu har jag längre hår än jag haft på länge. Brukar ofta ha riktigt kort, till och med snagg på sidor och bakhuvud, men alltid lite längd upptill och mer eller mindre lugg. Nu har jag något som liknar en kortare pagefrisyr i behov av klippning. Nåja, nu hann jag spara in på de pengarna … men jag är ärligt nyfiken på hur jag ser ut utan hår, och inte alls rädd för det.

Jag kommer att snagga mig så snart håret börjar visa minsta tecken på att vilja trilla av (om cirka två veckor). Därefter blir det nog mest mössa och, nu under värmeböljan, au naturel. Har faktiskt ingen aning om hur jag kommer att förhålla mig till peruken, men tänker att den är bra att ha, särskilt om barnen vill att jag ser ut som en vanlig mamma när jag är ute med dem, eller om jag själv vill känna mig lite normal och slippa nyfikna/oroliga blickar.

Ögonbrynen är en annan historia. Jag tycker att det är lite jobbigt att tänka sig ett blekt och ögonbrynslöst ansikte som möter mig i spegeln varje morgon. Det blir liksom så … ansiktslöst. Min läkare och jag är dock inte riktigt överens om huruvida det är en bra idé för mig att göra en microblading. Det är många som gör det inför en cellgiftsbehandling, och jag håller på att dubbelkolla varför hon inte vill att jag gör det. Men jag har hunnit kolla upp alternativ, och kommer nog att köpa MAC:s Shape & Shade Brow Tint. Med den kan man både lägga en ögonbrynsbas och rita fina streck. Om man dessutom kombinerar två nyanser kan man med lite övning få till ett väldigt snyggt och naturligt resultat, i alla fall så naturligt det kan bli utan hårstrån.

Men som sagt får jag prova peruker imorgon. Jag får 5000 kr av landstinget för att köpa hårersättning. Det räcker till en peruk i syntethår, och efter årsskiftet kommer jag att få ytterligare 5000 kr om jag vill festa till det med en annan variant. Och dessutom får jag 950 kr till lösögonfransar. Väldigt generöst tycker jag. Ser verkligen fram emot att få testa lite olika frisyrer imorgon!

English: Tomorrow I’ll be trying on different wigs. I’ll be receiving a hair replacement subsidy of 5000 SEK now, and another 5000 SEK in January if I want. And 950 SEK for false eyelashes! I’m looking into microblading my eyebrows, but if my doctor doesn’t approve I’ll stick with makeup. I have no problem losing my hair – I’m actually quite curious about how I’ll look, and have ordered a whole bunch of head coverings (and even fake bangs) to have fun with. Pics coming up later when it’s time to show them off for real. 

Föregående

Några sista ”normala” dagar

Nästa

Blondie

6 kommentarer

 1. DJ

  Think: G.I. Jane, Ellen Ripley, Philippa (Blanchett, Heaven), Imperator Furiosa (Charlize, Mad Max) and Skin (Deborah Anne Dyer) among others….

  Or in Minority Report: Samantha Morton is a bald-headed psychic who spends her days lying in a bathtub full of milky liquid wired up and dreaming abut the future.

  Oh, Maybe skip the milky liquid wired up… ;-D

  • Alison

   Hell yeah! Alltså Ripley/Weaver och Cate Blanchett är två av mina absoluta favoritkvinnor!

 2. Ginger

  SÅ strongt av dig att vara så strong i dina resonemang. Jag skulle få identitetskris om jag förlorade mitt gingersignum och nog tycka det vara oproportionerligt fåfängt svårt att förlora håret i förhållande till det andra svåra med allt… Det coola med dig är ju att du kommer vara fin oavsett! Stilmässigt kommer du passa bra i hårlöshet tror jag.
  Apropå bryn. Jag gjorde, av mer självvalda och så att säga andra frivilliga fåfängeskäl, microblading innan sommaren och ska fylla på i september. Hade visserligen redan bra utgångsläge så väldigt naturlig förändring blev det. Övervägde ett år minst och sonderade typ hela sthlmsterrängen på proffsiga utövare genom instagram. Är otroligt nöjd med Filippa som du hittar hos Bengt you know who. 😊 Å andra sidan är du ett make up-proffs så jag tror du kan nå samma resultat. Som tillhörande samma pigment som du med nästan ”genomskinlig” behåring på sommaren (om än behåring) är det nakna fint om man alltså bara / åtminstone får en inramande ögonbrynsform i ansiktet, tycker jag. Om allt annat fattas dig kanske det därför ändå skulle kännas bra att möta ansiktet med bryn i spegeln. Vet du om brynen senare kommer tillbaka på samma sätt som håret på huvudet?

  • Alison

   Tack! Jag ser detta lite som att gå in i en roll. Som Ripley. Och det är otroligt skönt att veta att det är tillfälligt. Japp, brynen kommer tillbaka sedan, men dröjer lite längre. Eller var det tvärtom – sist ut, först in? Måste fråga igen, för vi skrattade åt den formuleringen. Microbladingen känns intressant i vilket fall, oavsett när jag får göra den. Kul att du är så nöjd! Tror att det passar jättebra på oss lite genomskinligare typer, som du säger. 🙂

 3. Ingrid E-M

  För många år sedan läste jag en intervju med en skådespelerska som rakat huvudet inför en filmroll. Hon sade att det mest fantastiska hon upplevt var att duscha flinten på morgnarna. Jag hoppas att du kommer att gilla den känslan också även om jag skulle önska att det skedde av en trevligare anledning.
  Beträffande ögonbryn har makeup-artisten John Maclean en del på YouTube om bl.a. ögonbryn och behåring i största allmänhet.

  • Alison

   Jag tror att det kommer kännas skönt faktiskt. Och om jag får sminka mig lite tror jag att jag kommer att rocka flinten. 🙂

   Tack för tipset om John Maclean! Guld värt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén