Igår morse ringde min sjuksköterska Lotta. Hon lät allvarlig, och jag väntade mig det värsta när hon berättade att de fått tillbaka alla provsvar från både PET/CT-scannen och lymfanalysen. När hon sa orden: ”och allt såg jättebra ut, det fanns ingen annan cancer någonstans” så kom tårarna direkt. All oro som jag förträngt vällde fram i form av en enorm lättnad. Jag skrattade och grät och tackade henne och hon sa att hon själv var lite tårögd.

Efteråt gick jag i ett lyckorus. Det här beskedet var så välbehövligt efter veckans alla sjukhusbesök och ingrepp. Det känns så enormt mycket lättare att gå in i cellgiftsperioden med den konkreta vetskapen om att vi ska bekämpa en enda tumör, som inte hunnit sprida sig. Nu kan jag fokusera alla krafter på att mäkta med.

Och nu: några dagar helt fria från sjukhusbesök. Inga fler prover eller undersökningar, bara lite tid att ta det lugnt och göra sköna saker innan onsdagens cellgiftsbehandling. Jag och D firade gårdagens besked med en drink på Söder. Under veckan har vi även försökt lätta upp sjukhusdagarna med andra grejer, t ex middag på vår nya favoritindier och ett besök på Fotografiska. Men vi har även storhandlat, hängt på kolonilotten, sett en massa Netflix och gjort andra helt vanliga vardagsgrejer och det har varit så skönt. Att få känna att livet är helt normalt ett litet tag till, även om hela tillvaron kastats omkull.

Och idag fick jag barnen, och det var så skönt att krama dem efter veckans prövningar. Att kasta lite frisbee tillsammans, plocka bär på lotten, äta en riktigt god vattenmelon och somna sent. Just nu är allt ganska enkelt, och jag ser till att ta vara på det.

English: Yesterday my nurse called me to tell med that the results from both the PET/CT scan and the lymph node analysis were fine – no cancer other than the tumour in my breast. So relieved! Now I get to enjoy a few ”normal” days – no hospital visits, needles or exams – before Wednesday’s treatment.