breathing underwater

En tumör i bröstet. Åtta cellgiftsbehandlingar. Nu kör vi.

Blondie

Perukutprovningen gick fantastiskt bra igår! Syrran och ena sonen följde med och det var verkligen bra med deras input. Till slut föll valet på en frisyr som liknar min egen nästan på pricken, men är blond i stället för min ljusröda. På ett sätt tänker jag att jag nu har chansen att gå in i en roll, att skilja chemo-jaget från mitt vanliga jag. Men sedan är det ju faktiskt kul att testa något annat när man ändå har chansen, och om det nu är så att blondiner har roligare så är det väl helt rätt val nu?

Min peruk / My wig

Min peruk / My wig

 

Valde inte denna. / Didn’t go for this one.

Och definitivt inte denna. / And definitely not this one.

Och DEFINITIVT inte denna, men när jag såg den i provrummet var jag såklart tvungen att testa. 🙂 / And DEFINITELY not this one, although when I saw it in the fitting room I knew i had to try it on.

Kan oerhört varmt rekommendera Carl M Lundh på Storgatan 11, och Jeanette där som prickade rätt peruk redan i första omgången. Fick dessutom fem par ögonfransar (med självhäftande remsa som är snällare mot huden än vanligt lim) och en liten brynskugga med tillhörande pensel och brynmallar. Och eftersom jag inte använde upp hela rekvisitionen (peruken kostade ca 3900 kr) har jag lite kvar som jag kan spara till nästa års peruk, om jag vill slå till på en lite dyrare variant.

English: Picked out a great wig yesterday! I’m a light redhead but I went for my own hairstyle, in a blonde shade. If blondes really do have more fun, then this is the time to cash in, right? Oh and I also got some great reusable fake eyelashes and some brow makeup – without having to spend any of my own money. 

Föregående

Imorgon perukutprovning …

Nästa

Första cellgiftsbehandlingen

4 kommentarer

 1. Ingrid E-M

  Jättesnygg frisyr och den blonda färgen passar dig. Den långa peruken blev en helt annan människa och inte på ett bra sätt. 😀

  • Alison

   Tack! Ja jag tyckte det blev en bra färg. Kidsen sa att de absolut kan vänja sig vid den. Kändes viktigt för mig att de känner igen sin mamma. Men med nästa peruk kan jag ta ut svängarna om jag vill!

 2. L-J

  Hej A! ❤️
  Knäppgrej: Jag går på cellgifter & biologiska läkemedel. Tar Methotrexat & Humira, kortison & NSA i sprutform varje vecka för mina autoinmmuna sjukdomar & mitt röda hår försvinner och jag blir blondare! Min hy har även fått pigment så när jag solar får jag mycket mera färg. Tack och lov är iaf fräknarna kvar så man känner i gen sig lite 😬. Blond-heten funkar ändå ganska bra med de vita (host) hårstråna som inte syns lika bra. Försöker att inte färga eftersom håret inte är roligt med cellgifterna. Hoppas du får behålla det röda håret efter behandlingarna! Kramar ❤️

  • Alison

   Åh, trist att bli av med färgen, och inte kunna färga! Men på de bilder jag sett på dig ser du fantastiskt fin ut, så ingen stor förlust kanske? Har själv ingen aning om vad jag får för hår sedan, särskilt med tanke på alla vita hårstrån jag redan har (och trivs bra med, ser ut som slingor). Hoppas det går bra med din behandling annars. ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén